Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Żółta FASOLKA SZPARAGOWA

          Opis

          Delikatna w smaku żółta fasolka szparagowa, to świetne warzywo na obiad albo propozycja samodzielnej, wartościowej przekąski. Pysznie smakuje także, jako składnik lekkich zup warzywnych. Dzięki świeżo zamrożonym strąkom, żmudne przygotowanie fasolki to już przeszłość. Teraz pyszna fasolka będzie gotowa zaledwie w kilkanaście minut.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: fasola szparagowa żółta (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 129 kJ / 31 kcal 195 kJ / 47 kcal 2%
          Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
          Węglowodany 3,3 g 5,0 g 2%
          w tym cukry 0,5 g 0,8 g 1%
          Białko 2,2 g 3,3 g 7%
          Sól 0,01 g 0,02 g <1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Fasolkę wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2 Następnie fasolki delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedź.
          3 Gotową fasolkę możesz polać roztopionym masłem z bułką tartą.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane