Proste Historie
Żółta FASOLKA SZPARAGOWA
Warzywa i mieszanki warzywne

Żółta FASOLKA SZPARAGOWA

Delikatna w smaku żółta fasolka szparagowa, to świetne warzywo na obiad albo propozycja samodzielnej, wartościowej przekąski. Pysznie smakuje także, jako składnik lekkich zup warzywnych. Dzięki świeżo zamrożonym strąkom, żmudne przygotowanie fasolki to już przeszłość. Teraz pyszna fasolka będzie gotowa zaledwie w kilkanaście minut.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: fasola szparagowa żółta (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 129 kJ / 31 kcal 195 kJ / 47 kcal 2%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 3,3 g 5,0 g 2%
w tym cukry 0,5 g 0,8 g 1%
Białko 2,2 g 3,3 g 7%
Sól 0,01 g 0,02 g <1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Fasolkę wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się,
osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie fasolkę delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotową fasolkę można polać roztopionym masłem z bułką tartą.

  • Inspiracje

    Sałatka z fasolki szparagowej, sera feta i suszonych pomidorów

    Posiekane suszone pomidory wymieszaj z fasolką i posyp serem feta

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem

    Ukręć  chrzanowe masło z wędzonym łososiem i wymieszaj z fasolką

    czytaj więcej
Facebook
Youtube