Proste Historie
ZUPA CEBULOWA z grzankami
Zupy

ZUPA CEBULOWA z grzankami

Zupa cebulowa to aromatyczna kompozycja warzyw: cebuli, marchewki, pora i selera. Doskonała propozycja na mroźne, zimowe dni. Smak zupy podkreśla smażona cebulka, a zapakowane w oddzielnej saszetce chrupkie grzanki dodatkowo wzbogacają smak zupy.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: cebula (55%), warzywa w zmiennych proporcjach 32% (marchew, pietruszka,
seler); cebula smazona 10% (cebula, olej palmowy, maka pszenna, sól); grzanki 3% (maka
pszenna, tłuszcz roslinny palmowy, serwatka w proszku (z mleka), sól, olej roslinny
palmowy, drozdze, cukier, jaja w proszku, emulgator: lecytyny (z soi)).
Kraj pochodzenia cebuli: P – Polska, H – Holandia (kod podany w prawym dolnym rogu
opakowania).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 422 kJ / 101 kcal 635 kJ / 152 kcal 8%
Tłuszcz 5,2 g 7,8 g 11%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Węglowodany 10,3 g 15,5 g 6%
w tym cukry 2,2 g 3,3 g 4%
Białko 2,1 g 3,2 g 6%
Sól 0,1 g 0,2 g 3%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę cebulową (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z grzankami) wsypać
do około 750 ml gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

3

Gotową zupę można podać z grzankami dołączonymi do opakowania.

  • Inspiracje

    Zupa cebulowa z białym winem, grzankami i serem

    Podduś cebulę z tymiankiem, podlej winem i zagotuj z warzywami

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa cebulowa z młodą cukinią i dymką

    Plasterki cukini podsmaż z dymką i dodaj do mieszanki cebulowej

    czytaj więcej
Facebook
Youtube