Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA GRZYBOWA z podgrzybkami

          Opis

          Pełna leśnych aromatów zupa grzybowa to bogactwo smaków na talerzu. W zupie grzybowej z podgrzybkami odkryjesz leśne grzyby i wyśmienite polskie warzywa. Z odrobiną śmietany i świeżą pietruszką dostarczy wyjątkowych kulinarnych doznań.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (50 %) (marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki, seler), podgrzybek brunatny (30 %), ziemniaki podsmażone (15 %) (ziemniaki, olej słonecznikowy), cebula.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 183 kJ / 44 kcal 275 kJ / 66 kcal 3%
          Tłuszcz 0,8 g 1,2 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 5,8 g 8,7 g 3%
          w tym cukry 1,1 g 1,7 g 2%
          Białko 2,0 g 3,0 g 6%
          Sól 0,32 g 0,48 g 8%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          Produkt głęboko mrożony.

          1 Bez rozmrażania. Zupę grzybową wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane