Proste Historie
ZUPA KALAFIOROWA z koperkiem
Zupy

ZUPA KALAFIOROWA z koperkiem

Zupa kalafiorowa z koperkiem wielu z nas przywodzi na myśl najprawdziwsze smaki dzieciństwa… Jest niezwykle delikatna, a jednocześnie bardzo sycąca. Dlatego też sprawdzi się zarówno jako wyśmienite danie na szybki obiad, jak i rozgrzeje w długie jesienne czy zimowe wieczory. Przysłowiową „kropką nad i” jest aromatyczny koperek, który charakteryzuje się niezwykle wyrazistym smakiem.

Duże opakowanie warzyw wystarczy do przygotowania aż 1 litra pysznej zupy. Do gotującego się bulionu dodajemy warzywa bez ich uprzedniego rozmrażania. Dzięki temu danie możemy przygotować jeszcze szybciej. Gotujemy zupę przez 15 minut i wedle uznania doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec możemy ją wzbogacić śmietaną, a gatowe porcje udekorować dodatkowo koperkiem.



Produkt głęboko mrożony.
Składniki: kalafior (55%), warzywa w zmiennych proporcjach (43%): ziemniaki, marchew, por, pietruszka, seler; koper (2%). 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 145 kJ / 35 kcal 218 kJ / 572 kcal 3%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,03 g 0,05 g <1%
Węglowodany 5,1 g 7,6 g 3%
w tym cukry 0,7 g 1,0 g 1%
Białko 1,9 g 2,8 g 6%
Sól 0,07 g 0,10 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę kalafiorową wsypać do około 1 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Pod koniec gotowania można dodać śmietanę, a gotową zupę udekorować koperkiem.

  • Inspiracje

    Zupa kalafiorowa z krewetkami

    Podsmaż na maśle koktajlowe krewetki i dodaj do zupy z odrobiną curry

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem

    Zamarynuj wędzonego łososia ze startą marchewkę i kalafiorem, następnie podaj do zupy

    czytaj więcej
Facebook
Youtube