Proste Historie
ZUPA KREM z czerwonych warzyw
Zupy

ZUPA KREM z czerwonych warzyw

Zupa krem z czerwonych warzyw to doskonała propozycja dla każdego, kto uwielbia prawdziwie polskie, warzywne smaki. Najlepsze pomidory, soczysta czerwona papryka, buraki, ziemniaki i marchew, której nie może zabraknąć w żadnej zupie. To wszystko razem tworzy niezwykłą kompozycję kolorystyczną i daje wyjątkowy, wyrazisty smak.

Zupa krem to doskonały pomysł na szybki i pożywny obiad. Jak ją przygotować? Wystarczy zagotować 600 ml wody z bulionem. Składników na zupę nie trzeba uprzednio rozmrażać, co sprawia, że dodatkowo oszczędzamy czas. Wyjmujemy saszetkę z przyprawami z opakowania i dodajemy warzywa do gorącego wywaru. Gotujemy przez 15 minut. Po przestudzeniu miksujemy zupę, aby uzyskać aksamitną konsystencję. Do smaku możemy przyprawić solą, pieprzem i przyprawą z saszetki.

Produkt głęboko mrożony.
Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 91% (pomidor, marchew, papryka czerwona, ziemniaki, buraki);  koncentrat pomidorowy 4%, woda, mieszanka przyprawowa 1% (sól, koper (33%), olej rzepakowy), cukier, ocet spirytusowy, sól.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 142 kJ / 34 kcal 213 kJ / 51 kcal 3%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 5,9 g 8,9 g 3%
w tym cukry 1,3 g 2,0 g 2%
Białko 1,0 g 1,5 g 3%
Sól 0,06 g 0,09 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę krem z czerwonych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do
opakowania) wsypać do około 600 ml gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować
i doprawić do smaku przyprawą z saszetki, solą i pieprzem.

3

Gotową zupę można udekorować koperkiem oraz grubo mielonym pieprzem.

  • Inspiracje

    Fasolowy garnek na pikantnie

    Do podsmażonej kiełbasy i warzyw na zupę dodaj białą fasolkę i podduś z pomidorami pelati.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Krem z czerwonych warzyw z aioli

    Zmiksowany krem dopraw czarnuszką i czosnkowym majonezem.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa krem z krewetkami i koprem

    Podduszone krewetki w białym winie z ostrą papryczką połącz z gotowym kremem.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Czerwona zupa pomarańczowa

    Zmiksowany krem z czerwonych warzyw i słodką pomarańczą.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube