Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KREM z czerwonych warzyw

          Opis

          Zupa krem z czerwonych warzyw to doskonała propozycja dla każdego, kto uwielbia prawdziwie polskie, warzywne smaki. Najlepsze pomidory, soczysta czerwona papryka, buraki, ziemniaki i marchew, której nie może zabraknąć w żadnej zupie. To wszystko razem tworzy niezwykłą kompozycję kolorystyczną i daje wyjątkowy, wyrazisty smak.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 91% (pomidor, marchew, papryka czerwona, ziemniaki, buraki); koncentrat pomidorowy 4%, woda, mieszanka przyprawowa 1% (sól, koper (33%), olej rzepakowy), cukier, ocet spirytusowy, sól.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 142 kJ / 34 kcal 213 kJ / 51 kcal 3%
          Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
          Węglowodany 5,9 g 8,9 g 3%
          w tym cukry 1,3 g 2,0 g 2%
          Białko 1,0 g 1,5 g 3%
          Sól 0,06 g 0,09 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę krem z czerwonych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsyp do około 600 ml gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, zmiksuj i dopraw do smaku przyprawą z saszetki, solą i pieprzem.
          3 Gotową zupę możesz udekorować koperkiem oraz grubo mielonym pieprzem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane