Proste Historie
ZUPA KREM z żółtych warzyw
Zupy

ZUPA KREM z żółtych warzyw

Zupa krem z żółtych warzyw to iście słoneczna kompozycja warzyw: dyni, żółtej i pomarańczowej marchewki oraz żółtej papryki. W środku znajdziesz całe warzywa do zmiksowania! Rozgrzewającą, optymistyczna kompozycję dopełnią wyraziste w smaku prażone pestki dyni, zapakowane w oddzielnej saszetce, którymi można udekorować przyrządzoną zupę krem. 

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: dynia (50%); warzywa w zmiennych proporcjach 49% (marchew zółta, marchew
pomaranczowa, papryka zółta, pietruszka, seler); prazone pestki dyni (1%).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 161 kJ / 39 kcal 245 kJ / 59 kcal 3%
Tłuszcz 0,7 g 1,1 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 4,9 g 7,4 g 3%
w tym cukry 2,0 g 3,0 g 3%
Białko 1,6 g 2,4 g 5%
Sól 0,08 g 0,1 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę krem z żółtych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszestki dołączonej do
opakowania) wsypać do około 500 ml gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować
i doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Gotową zupę podawać z prażonymi pestkami dyni dołączonymi do opakowania. Zupę można
udekorować listkami szałwi.

  • Inspiracje

    Zupa serowa z wytrawną kruszonką

    Do kremu dodaj starty ostry ser, mleko i podaj z chipsami serowymi

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Koperkowy krem kurkowy

    Do zmiksowanego kremu dodaj podgotowane kurki i koperek

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa jesienna z dynią, papryką i wieprzowiną

    Usmaż na rumiano mieloną łopatkę wieprzową i cebulę, dodaj składniki do gotujących się zupy.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube