Proste Historie
ZUPA KRÓLEWSKA ze szpinakiem
Zupy

ZUPA KRÓLEWSKA ze szpinakiem

Szlachetny smak szpinaku w apetycznej zupie królewskiej, to zapowiedź wyjątkowych kulinarnych doznań. Zdrowy, pełen wartościowych mikro- i makroelementów szpinak to tradycyjne warzywo, po które warto sięgać jak najczęściej. Z prostą w przygotowaniu zupą królewską ze szpinakiem w sosie śmietanowym, marchewką, cebulką i ziemniakami, prawdziwa uczta smaku jest w zasięgu ręki.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 60% (ziemniaki, marchew, seler, cebula); szpinak 40%.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 145 kJ / 35 kcal 218 kJ / 52 kcal 3%
Tłuszcz 0,3 g 0,4 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g 0%
Węglowodany 5,6 g 8,4 g 3%
w tym cukry 0,7 g 1,1 g 1%
Białko 1,6 g 2,5 g 5%
Sól 0,05 g 0,07 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę królewską wsypać do około 750 ml gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Pod koniec mieszania do zupy można dodać ser, np. mozarellę. Zupę można także udekorować
listkiem szpinaku.

  • Inspiracje

    Szpinakowa zapiekanka z łazankami

    Podgotuj łazanki, wymieszaj z farszem szpinakowym i zapiecz

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa szpinakowa z cesarskim omletem serowym

    Usmaż omlet z dodatkiem sera pleśniowego i rodzynek, następnie podaj z zupą

    czytaj więcej
Facebook
Youtube