Proste Historie
ZUPA OGÓRKOWA z koperkiem
Zupy

ZUPA OGÓRKOWA z koperkiem

Zupa ogórkowa przywołuje na myśl letnie, słoneczne dni i wspomnienia wakacji u babci. Kwaskowy, charakterystyczny smak zupy w połączeniu z aromatycznym koperkiem, chrzanem i czosnkiem daje fantastyczny efekt. Z dodatkiem marchewki, ziemniaków i pietruszki, w kilka minut otrzymujemy pożywną zupę o smaku, którego się nie zapomina.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ogórki kiszone (37%) (ogórki, woda, sól, przyprawy: koper, czosnek, chrzan),
ziemniaki, marchew, seler, cebula, pietruszka, koper (1%).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 177 kJ / 42 kcal 268 kJ / 64 kcal 3%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,03 g 0,05 g <1%
Węglowodany 7,7 g 11,6 g 4%
w tym cukry 0,8 g 1,2 g 1%
Białko 1,5 g 2,3 g 5%
Sól 0,7 g 1,1 g 18%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę ogórkową wsypać do około 1,5 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku.

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Solianka

    Ugotuj zupę z dodatkiem kiełbasy, wędzonych żeberek, oliwek i kaparów

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Sałatka śledziowa z jabłkami

    Sparz mieszankę warzyw i wymieszaj ze śledziem, majonezem i jabłkiem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube