Proste Historie
ZUPA PIECZARKOWA z pietruszką
Zupy

ZUPA PIECZARKOWA z pietruszką

Łagodna zupa pieczarkowa kojarzy się z obiadami z dzieciństwa. Charakterystyczny smak pieczarek w połączeniu z aromatyczną pietruszką można przypomnieć sobie w kilka chwil. Prosta w przygotowaniu, aromatyczna zupa to wspaniały pomysł na domowy obiad.


Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 63% (marchew, ziemniaki, pietruszka (6%),
seler, cebula, por); pieczarki (35%); pietruszka natka rozdrobniona (2%).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 158 kJ / 38 kcal 239 kJ / 57 kcal 3%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 6,1 g 9,2 g 4%
w tym cukry 1,0 g 1,5 g 2%
Białko 1,5 g 2,3 g 5%
Sól 0,06 g 0,09 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę pieczarkową wsypać do około 1,5 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Ziemniaczany placek z warzywami

    Ziemniaczane pure wymieszaj z podduszoną mieszanką warzyw i upiecz w piekarniku

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Krupnik pieczarkowy

    Na uprażonej cebuli i boczku ugotuj zupę z dodatkiem kaszy jęczmiennej

    czytaj więcej
Facebook
Youtube