Proste Historie
ZUPA POMIDOROWA z ryżem
Zupy

ZUPA POMIDOROWA z ryżem

Klasyka polskiej kuchni, czyli pomidorowa z ryżem, może w kilka chwil zagościć na każdym stole. Przyrządzona z dojrzałych pomidorów i wyrazista w smaku zupa z dodatkiem aromatycznych ziół, i suszonych pomidorów to propozycja na prawdziwie domowy obiad, któremu nie sposób się oprzeć.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: pomidory (56%), ryż (24%), warzywa w zmiennych proporcjach 10% (marchew, cebula, seler, pietruszka) ,koncentrat pomidorowy 4%, woda, mieszanka przyprawowa 2% (pomidory suszone, cukier, mąka pszenna, sól, cebula, skrobia ziemniaczana modyfikowana, ekstrakt drożdżowy, czosnek, papryka, olej rzepakowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; bazylia, tymianek, oregano, naturalny aromat pomidora, barwnik: ekstrakt z papryki), cukier, ocet spirytusowy, sól.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 427 kJ / 101 kcal 644 kJ / 152 kcal 8%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,1 g 1%
Węglowodany 21,5 g 32,3 g 12%
w tym cukry 0,8 g 1,2 g 1%
Białko 2,4 g 3,5 g 7%
Sól 0,04 g 0,06 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę pomidorową (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki
z przyprawą) wsypać do około 750 ml gotującego się bulionu.

2

Dodać przyprawę do zupy i gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. 

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Orientalna zupa słodko-kwaśna

    Do gotującej się zupy dodaj kurczaka zamarynowanego w sosie sojowym i occie ryżowym

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa kapitańska z owocami morza

    Podgotuj mieszankę owoców morza z kawałkami cytryny i dodaj do zupy

    czytaj więcej
Facebook
Youtube