Proste Historie
ZUPA WĘGIERSKA pikantna
Zupy

ZUPA WĘGIERSKA pikantna

Gdy pojawia się ochota na wyraziste, mocne smaki, zupa węgierska to najlepszy wybór! Rozgrzewa, syci i zachwyca bogactwem smaku. Mieszanka pysznych pomidorów, papryk, fasoli i pikantnych przypraw, zaskakuje oryginalnym smakiem. Dodatek aromatycznych ziół i przypraw, m.in. kminu, chilli, czosnku i kolendry, nadaje zupie węgierskiej wyjątkowy, głęboki smak.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 98% (pomidor, papryka czerwona (15%),
ziemniaki, papryka zółta (12%), fasola czerwona, fasola szparagowa zielona, cebula);
mieszanka przyprawowa wegierska 2% (przyprawy, warzywa i zioła suszone w zmiennych
proporcjach (kolendra, papryka, pomidor, kmin rzymski, czosnek, pieprz, chilli, imbir, cebula,
cynamon, mieta), sól, maka ryzowa, koncentrat cytryny, aromat, ekstrakt papryki).
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal 402 kJ / 95 kcal 5%
Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 1,0 g 1%
Węglowodany 9,8 g 14,7 g 6%
w tym cukry 0,6 g 0,9 g 1%
Białko 3,5 g 5,3 g 11%
Sól 0,02 g 0,03 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę węgierską (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki)
wsypać do około 750 ml gotującego się bulionu.

2

Dodać przyprawę do zupy i gotować około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

    Dodaj do zupy paski kurczaka, sok z limonki i kukurydzę

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pieczone ziemniaki z węgierskim sosem

    Z mięsa mielonego i warzyw zrób sos do ziemniaków w przyprawach

    czytaj więcej
Facebook
Youtube