Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA WĘGIERSKA pikantna

          Opis

          Gdy pojawia się ochota na wyraziste, mocne smaki, zupa węgierska to najlepszy wybór! Rozgrzewa, syci i zachwyca bogactwem smaku. Mieszanka pysznych pomidorów, papryk, fasoli i pikantnych przypraw, zaskakuje oryginalnym smakiem. Dodatek aromatycznych ziół i przypraw, m.in. kminu, chilli, czosnku i kolendry, nadaje zupie węgierskiej wyjątkowy, głęboki smak.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 72 % (pomidor, ziemniaki, fasola czerwona, fasola szparagowa zielona, cebula); papryka czerwona (15 %), papryka żółta (12 %), mieszanka przyprawowa w saszetce 1 % (kolendra, papryka, pomidor, kmin rzymski, czosnek, pieprz, chilli, imbir, cebula, cynamon, mięta, sól, mąka ryżowa, wyciąg z papryki).
          Produkt może zawierać seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal 402 kJ / 95 kcal 5%
          Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,1 g 1%
          Węglowodany 9,8 g 15 g 6%
          w tym cukry 0,6 g 0,9 g 1%
          Białko 3,5 g 5,3 g 11%
          Sól 0,02 g 0,03 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę węgierską (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki)
          wsyp do około 750 ml gotującego się bulionu.
          2 Dodaj przyprawę do zupy i gotuj około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane