Proste Historie
ZUPA WIOSENNA
Zupy

ZUPA WIOSENNA

Lekka, kolorowa i pełna polskich warzyw, m.in. marchwi, kalafiora, brukselki, pora i zielonego groszku – taka jest właśnie zupa wiosenna. Jej przygotowanie to bardzo prosta historia! W kilka minut delikatny aromat wypełni całą kuchnię, a wyśmienity smak zupy przyciągnie do stołu wszystkich domowników.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa,
groszek zielony, kapusta brukselska, pietruszka, por, seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 154 kJ / 37 kcal 232 kJ / 56 kcal 3%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g 0,09 g <1%
Węglowodany 4,2 g 6,3 g 2%
w tym cukry 1,4 g 2,1 g 2%
Białko 2,4 g 3,6 g 7%
Sól 0,09 g 0,14 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę wiosenną wsypać do około 1,5 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem

    Ugotuj zupę z dodatkiem białego wina, dodaj makaron rurki i chrupiącej rzodkiewki

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa prowansalska z zielonym sosem i fasolką

     Przygotuj zupę dodając ugotowaną fasolkę, podaj z sosem z bazylii  

    czytaj więcej
Facebook
Youtube