Opis
Danie z wysoką zawartością białka i błonnika, oparte na prostych i czystych składnikach: ciecierzycy, dyni, szpinaku i czerwonej cebulce. Do opakowania dołączona jest saszetką z przyprawą curry, która w połączeniu z sosem śmietanowym tworzy aromatyczny sos curry. Krótki czas przyrządzenia na patelni – wystarczy tylko ok. 12 minut i gotowe!
Składniki: ciecierzyca (30%), dynia (27%), szpinak, cebula, sos śmietanowy (10%) (śmietanka, mleko, woda, czosnek, sól, skrobia, mąka kukurydziana, pieprz biały, rozmaryn), imbir (2%), przyprawa curry w saszetce (1%) (przyprawy i warzywa w zmiennych proporcjach: kurkuma, kozieradka, kolendra, imbir, liść laurowy, natka pietruszki, goździk, cynamon, chilli, pieprz czarny, kmin rzymski; sól).
Produkt może zawierać seler.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
281 kJ / 68 kcal |
633 kJ / 153 kcal |
8% |
Tłuszcz |
1,7 g |
3,8 g |
5% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
0,5 g |
2% |
Węglowodany |
7,4 g |
17 g |
7% |
w tym cukry |
2,6 g |
5,9 g |
7% |
Błonnik |
3,2 g |
7,2 g |
– |
Białko |
3,8 g |
8,6 g |
17 % |
Sól |
0,54 g |
1,2 g |
20% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.