Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          CIECIERZYCA Z DYNIĄ w sosie curry

          Opis

          Danie z wysoką zawartością białka i błonnika, oparte na prostych i czystych składnikach: ciecierzycy, dyni, szpinaku i czerwonej cebulce. Do opakowania dołączona jest saszetką z przyprawą curry, która w połączeniu z sosem śmietanowym tworzy aromatyczny sos curry. Krótki czas przyrządzenia na patelni – wystarczy tylko ok. 12 minut i gotowe!

          Składniki: ciecierzyca (30%), dynia (27%), szpinak, cebula, sos śmietanowy (10%) (śmietanka, mleko, woda, czosnek, sól, skrobia, mąka kukurydziana, pieprz biały, rozmaryn), imbir (2%), przyprawa curry w saszetce (1%) (przyprawy i warzywa w zmiennych proporcjach: kurkuma, kozieradka, kolendra, imbir, liść laurowy, natka pietruszki, goździk, cynamon, chilli, pieprz czarny, kmin rzymski; sól).
          Produkt może zawierać seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 281 kJ / 68 kcal 633 kJ / 153 kcal 8%
          Tłuszcz 1,7 g 3,8 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 2%
          Węglowodany 7,4 g 17 g 7%
          w tym cukry 2,6 g 5,9 g 7%
          Błonnik 3,2 g 7,2 g
          Białko 3,8 g 8,6 g 17 %
          Sól 0,54 g 1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą) wsyp na rozgrzaną patelnię.
          2 Smaż około 12 minut, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając.
          3 Pod koniec smażenia dodaj według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania i wymieszaj.

          Produkty powiązane