Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PĘCZAK LUBELSKI z groszkiem cukrowym

          Opis

          Danie z niską zawartością tłuszczu, oparte na prostych i czystych składnikach: kaszy pęczak z Lubelszczyzny w połączeniu z groszkiem cukrowym, fasolką edamame i warzywami. W opakowaniu znajduje się dodatkowo saszetką z aromatyczną przyprawą. Krótki czas przyrządzenia na patelni – wystarczy tylko 12 minut i gotowe!

          Składniki: kasza jęczmienna pęczak (45%), marchew, strąki groszku zielonego (groszek cukrowy) (12%), kukurydza (10%), sos śmietanowy (6%) (śmietanka, mleko, woda, czosnek, sól, skrobia, maka kukurydziana, pieprz biały, rozmaryn), fasola edamame (zielone ziarna soi) (5%), mieszanka przypraw w saszetce (1%) (przyprawy i warzywa w zmiennych proporcjach: papryka słodka, czosnek, kolendra, natka pietruszki, cebula, kurkuma, pieprz czarny, kminek, chilli, koper, kozieradka, kmin rzymski, cynamon, goździk, imbir, gałka muszkatołowa, anyż; sól, cukier, olej rzepakowy).
          Produkt może zawierać seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 726 kJ / 174 kcal 1634 kJ / 392 kcal 20%
          Tłuszcz 1,3 g 2,9 g 4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 33 g 74 g 28%
          w tym cukry 2,6 g 5,9 g 7%
          Białko 6,0 g 14 g 28%
          Sól 1,2 g 2,7 g 45%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą) wsyp na rozgrzaną patelnię.
          2 Smaż około 12 minut, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając.
          3 Pod koniec smażenia dodaj według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania i wymieszaj.

          Produkty powiązane