Proste Historie
Proste Historie

Deser czekoladowy z wiśniami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
 deser deser
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozmroź 450 g mrożonych "Wiśni" Proste Historie i odsącz na sitku z płynu. Weź 6 jajek i oddziel białka od żółtek. Ustaw garnuszek z wodą na małym ogniu i połóż metalową miskę tak, aby dno nie dotykało gotującej się wody. Połam 250 g czekolady na mniejsze kawałki i rozpuść je na parze w misce. Zdejmij i lekko ostudź. Ubijając dodaj powoli po żółtku. Ukręć białka na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Delikatnie wmieszaj do czekoladowej masy. W 6 szklanych miseczkach porozkładaj wiśnie i zalej czekoladowym musem. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Facebook
Youtube