Proste Historie
Proste Historie

Deser malinowy z kruszonką

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
 deser deser
różneróżne
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przełóż na sitko opakowanie Słodkich Malin Proste Historie i poczekaj aż się rozmrożą. Przygotuj kruszonkę wrzucając do miski 75 g mąki, 40 g masła, szczyptę soli, szczyptę cynamonu i 30 g brązowego lub białego cukru. Czubkami palców delikatnie połącz wszystkie składniki tak aby powstała kruszonka a nie zwarte ciasto. Odsączone maliny wymieszaj z 1 łyżką płynnego miodu i 2 łyżkami włoskich posiekanych orzechów. Nastaw piekarnik na 180°C. Wyłóż maliny w naczyniu do zapiekania, posyp grubą warstwą ciasta i zapiekaj na złoto przez 20 – 25 minut. Podaj na gorąco z łyżką bitej śmietany lub greckiego jogurtu. Smacznego!

Facebook
Youtube