Proste Historie
Proste Historie

Deser mascarpone z truskawkami i bezą

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
 deser deser
45 minut 45 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozmroź na sitku Słodkie truskawki Proste Historie. Do garnuszka wklej 50 ml wody, sok z ½ cytryny i 4 łyżki cukru. Trzymaj na ogniu dopóki cukier się nie rozpuści a woda zredukuje na syrop. Dodaj truskawki, gotuj przez 5 minut, zmiksuj i przetrzyj przez sito. Ostudź i wstaw do zamrażarki na 20 minut. Ukręć mikserem do białości 4 żółtka z 1 łyżką cukru pudru i szczyptą cukru waniliowego. Dodaj 500 g mascarpone i ukręć całość na krem. Wkrusz duże kawałki bezy, wymieszaj delikatnie i podaj polane sosem truskawkowym i oprószone cukrem pudrem.

Facebook
Youtube