Proste Historie
Proste Historie

Fasolowy garnek na pikantnie

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj 2 średnie posiekane cebule w kostkę i 200 g pokrojonej w cienkie plasterki paprykowej kiełbasy. Przełóż do garnka. Ponownie rozgrzej patelnię i wsyp zamrożone warzyw na zupę Proste Historie Krem z czerwonych warzyw 450 g. Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku. Smaż na dużym ogniu, mieszając przez 5 minut. Przenieś do garnka. Dolej 250 g pomidorów pelati  i 300 ml bulionu z kurczaka. Dopraw solą, cukrem, pieprzem. Dodaj szczyptę ostrej papryki, kuminu lub cząbru i duś pod przykryciem 12 minut. Dodaj odcedzoną 450 g puszkę białej fasolki. Podduś kolejne 5 minut. Podaj z grzankami posmarowanymi przekrojonym czosnkiem

Facebook
Youtube