Proste Historie
Proste Historie

Kartacze z boczniakami i szpinakiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Nagrzej piekarnik do 200°C. Na blaszce ułóż 300 g boczniaków w całości. Posyp świeżym rozmarynem, grubym pieprzem, solą i polej 3 łyżkami oleju. Wstaw do piekarnika na 25 minut. W tym czasie ugotuj "Kartacze" Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudź i przekrój na pół. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni, wrzuć kartacze i podsmaż. Dodaj upieczone boczniaki i 100 g świeżych listków szpinaku. Dopraw solą, 2 ząbkami czosnku posiekanego i świeżo mielonym pieprzem. Serwuj zaraz po przygotowaniu z miseczką kwaśnej śmietany.

Facebook
Youtube