Kluski śląskie z wątróbką i wiśniami

Składniki

  • “Kluski śląskie z dziurką” Proste Historie,
  • 100 g “Wiśni” Proste Historie,
  • 4 dymki pokrojone w cieniutkie plasterki,
  • 300 g oczyszczonych i suchych wątróbek z kurczaka,
  • 50 ml octu balsamicznego,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 płaska łyżeczka cukru,
  • 1 łyżka zimnego masła.

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni.
  2. Dodaj 4 dymki pokrojone w cieniutkie plasterki.
  3. Smaż na złoty kolor przez 3 minuty.
  4. Dodaj 300 g oczyszczonych i suchych wątróbek z kurczaka.
  5. Smaż na dużym ogniu przez 3 minuty.Przekręć w trakcie smażenia.
  6. Dodaj 50 ml octu balsamicznego, szczyptę soli, 1 płaską łyżeczkę cukru i 100 g rozmrożonych “Wiśni” Proste Historie.
  7. Duś całość przez 5 minut.
  8. Dodaj 1 łyżkę zimnego masła i pozostaw jeszcze na 2 minuty.
  9. Gorące wątróbki wykładaj na świeżo ugotowane “Kluski śląskie” Proste Historie.

KLUSKI ŚLĄSKIE z dziurką
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu