Proste Historie
Proste Historie

Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

100 g gotowanej szynki w plastrach pokrój w drobną kostkę. Na patelnię daj 2 łyżki masła i wrzuć 200 g zamrożonego "Groszku" Proste Historie. Dodaj 100ml bulionu dowolnego, szczyptę soli i cukru. Duś przez 8 minut. Dodaj pokrojoną szynkę, dodatkową łyżkę zimnego masła, sok z 1/2 cytryny, kilka listków szałwii. Ugotuj  1 opakowanie "Kopytek" Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zanurz w gorącym sosie z groszkiem i posyp świeżo mielonym pieprzem.

Facebook
Youtube