Proste Historie
Proste Historie

Krem czosnkowy z groszkiem ptysiowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na wysoką patelnię wlej 1 łyżkę oleju i dodaj 2 łyżki zimnego masła. 6 ząbków czosnku przeciśnij przez praskę i wrzuć na tłuszcz. Po 2 minutach dodaj zamrożoną mieszankę białych warzyw Proste Historie i zalej całość 1 l ciepłej, przegotowanej wody. Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i cukru. Gotuj do miękkości warzyw przez 15 – 20 minut. Przełóż do wysokiej naczynia i zmiksuj na krem, dodając 100 g sera topionego śmietankowego. W małej misce dobrze rozmieszaj 2 żółtka wraz ze 100 ml słodkiej śmietanki. Zagotuj zupę i ciągle miksując dodaj śmietanę z żółtkami. Serwuj krem posypany groszkiem ptysiowym.

Facebook
Youtube