Proste Historie
Proste Historie

Mus chałwowy z malinami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
 deser deser
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozpuść na parze w metalowej misce 250 g białej czekolady z 100 ml śmietany 36%, wkrusz 100 g chałwy i nadal trzymając nad gotującą się parą dokładnie rozpuść i dobrze wymieszaj. Odstaw na 2 h aby dokładnie masa ostygła. Ubij na sztywno 500 ml zimnej śmietany i bardzo delikatnie wymieszaj obie masy. Wstaw do lodówki na 3h. Rozmroź opakowanie Słodkich Malin Proste Historie, dodaj 1 czubatą łyżkę cukru pudru, zmiksuj i przetrzyj przez sito. Polej sosem malinowym porcję musu chałwowego. Smacznego!

Facebook
Youtube