Mus chałwowy z malinami

Składniki

  • “Słodkie maliny” Proste Historie,
  • 250 g białej czekolady,
  • 100 ml śmietany 36%,
  • 100 g chałwy,
  • 500 ml zimnej śmietany,
  • 1 czubata łyżka cukru.

Sposób przygotowania

  1. Rozpuść na parze w metalowej misce 250 g białej czekolady z 100 ml śmietany 36%, wkrusz 100 g chałwy i nadal trzymając nad gotującą się parą dokładnie rozpuść i dobrze wymieszaj.
  2. Odstaw na 2 h aby dokładnie masa ostygła.
  3. Ubij na sztywno 500 ml zimnej śmietany i bardzo delikatnie wymieszaj obie masy.
  4. Wstaw do lodówki na 3h. Rozmroź opakowanie Słodkich Malin Proste Historie, dodaj 1 czubatą łyżkę cukru pudru, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
  5. Polej sosem malinowym porcję musu chałwowego. Smacznego!

Słodkie MALINY
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu