Proste Historie
Proste Historie

Naleśniki z farszem szpinakowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnuszku rozgrzej czubatą łyżkę masła. Drobno posiekaj 2 średnie cebule i wrzuć na gorący tłuszcz. Nierozmrożony "Szpinak liście" Proste Historie dodaj na patelnię, przykryj i przez około 10 minut gotuj, mieszając co jakiś czas. Odkryj i wkrusz do środka 150 g tłustego sera twarogowego, wrzuć 2 łyżki niezbyt mocno wysuszonych rodzynek i 1 łyżeczkę curry. Posól i podgrzewaj na ogniu około 5 minut. Jeśli masz ochotę możesz dodać ząbek czosnku. Usmaż naleśniki i wyłóż na każdym porcję farszu. Zawiń i serwuj póki gorące. Komplet nadzianych naleśników można ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiec posypane serem typu mozarella, bundz lub ostrym, żółtym.

Facebook
Youtube