Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z jagodami i kremem angielskim

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozkrój cienkim nożem jedną laskę wanilii i ostrzem przejedź po długości wygrzebując ziarenka. Do garnuszka wlej 200 ml śmietanki słodkiej 36% i 100 ml tłustego mleka. Dodaj wanilię i podgrzej. Ubij do białości 3 żółtka z 1 czubatą łyżką cukru. Do żółtek dodaj ciepłą śmietankę, wymieszaj i postaw na małym ogniu. Ubijaj prze 5 – 7 minut, mieszaj dokładnie po brzegach i czekaj aż zacznie przypominać ciepły budyń. Ogień musi być minimalny, a jeśli czujesz się niepewnie… zrób to na parze wodnej. Ciepłym sosem polej ugotowane według przepisu na opakowaniu "Pierogi z jagodami" Proste Historie. 

Facebook
Youtube