Pyzy w duszonej młodej kapuście

Składniki

  • “Pyzy z mięsem” Proste Historie,
  • 1 mała kapusta,
  • 1 szklanka wody lub warzywnego wywaru,
  • 150 g boczku wędzonego,
  • 1 posiekana cebula,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Jedną, niedużą kapustę przekrój na ćwiartki, pozbaw twardych części i wierzchnich liści.
  2. Zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
  3. Przełóż do garnka, zalej szklanką wody lub warzywnego wywaru.
  4. Lekko posól, przykryj i duś przez 8 minut.
  5. W tym czasie pokrój w drobną kostkę 150 g boczku wędzonego, przesmaż na rumiano na rozgrzanej patelni razem z 1 posiekaną cebulą.
  6. Całą zawartość patelni dodaj do kapusty, dorzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, dopraw pieprzem.
  7. Duś mieszając 5 minut.
  8. W osolonej wodzie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu Pyz z mięsem Proste Historie.
  9. Wyłożone na talerz polej kapuścianym sosem.

PYZY z mięsem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu