Proste Historie
Proste Historie

Pyzy w duszonej młodej kapuście

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jedną, niedużą kapustę przekrój na ćwiartki, pozbaw twardych części i wierzchnich liści. Zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Przełóż do garnka, zalej szklanką wody lub warzywnego wywaru. Lekko posól, przykryj i duś przez 8 minut. W tym czasie pokrój w drobną kostkę 150g boczku wędzonego, przesmaż na rumiano na rozgrzanej patelni razem z 1 posiekaną cebulą. Całą zawartość patelni dodaj do kapusty, dorzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego , dopraw pieprzem. Duś mieszając 5 minut. W osolonej wodzie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu Pyz z mięsem Proste Historie. Wyłożone na talerz polej kapuścianym sosem.

Facebook
Youtube