Pyzy ziemniaczane z serem i skwarkami

Składniki

  • “Pyzy ziemniaczane” Proste Historie,
  • 200 g kawałek słoniny,
  • 1 starta na tarce cebula,
  • sól i świeżo mielony pieprz,
  • 200 g pokruszonego twarogu,
  • 1 łyżka drobno posiekanego cienkiego szczypiorku.

Sposób przygotowania

  1. Lekko zmrożony 200 g kawałek słoniny pokrój w malutką kostkę.
  2. Wrzuć na patelnię i wytop na niedużym ogniu złote skwarki dodając w trakcie 1 startą na tarce cebulę.
  3. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
  4. Ugotuj Pyzy ziemniaczane Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Odsączone i gorące pyzy przekrój na pół, posyp 200 g pokruszonego twarogu, polej ciepłymi skwarkami i posyp łyżką drobno posiekanego cienkiego szczypiorku.

PYZY ZIEMNIACZANE
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu