Smażone pyzy z musem chrzanowo-jabłkowym

Składniki

  • “Pyzy z mięsem” Proste Historie,
  • 2 małe cebule,
  • kilka łyżek oleju,
  • chrzan jabłkowy,
  • 3 winne jabłka,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Pyzy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Przełóż na talerz tak aby nie dotykały się w trakcie studzenia.
  3. Posmaruj olejem i przekrój na pół ostrym nożem.
  4. Posiekaj 2 małe cebule bardzo drobno i zagrzej na patelni 3 łyżki oleju.
  5. Równomiernie rozsyp cebulę i ułóż połówki pyz ciastem do patelni a farszem do góry.
  6. Spód z cebulą zrumienia się a Ty przykryj pokrywką na chwilę aby zagrzał się farsz.
  7. Gorące pyzy przełóż na talerz, obsyp cebulką i podaj z jabłkowym chrzanem.
  8. 3 winne jabłka obierz, pozbądź gniazd nasiennych wrzuć na patelnię z 1 łyżką masła.
  9. Dopraw łyżeczką cukru i trzymaj na ogniu do momentu gdy zaczną się rozpadać.
  10. Ostudź lekko, rozdrobnij blenderem i wymieszaj z 1 łyżką chrzanu.
  11. Dopraw solą i pieprzem.

PYZY z mięsem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu