Proste Historie
Proste Historie

Spaghetti brokułowe z orzechami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
15 minut 15 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, dodaj 1 małą posiekaną cebulę, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i smaż przez 1 minutę. Dodaj 50 g posiekanych orzechów włoskich, 40 g bułki tartej i szczyptę ostrego chilli. Smaż mieszając około 3 minuty. Do gotującej się osolonej wody wrzuć 1 łyżkę masła, 400 g makaronu spaghetti przełamanego na pół i opakowanie zamrożonych "Brokułów" Proste Historie 450 g. Gotuj około 12 minut. Przecedź, ponownie przełóż do garnka i wymieszaj szybko z zawartością patelni. Serwuj gorące np. z tartym ostrym serem. Smacznego!

Facebook
Youtube