Proste Historie
Proste Historie

Warzywne racuchy

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku i wrzuć zamrożoną mieszankę warzyw Proste Historie. Posól, dopraw 1 płaską łyżeczką suszonego cząbru i pieprzem. Smaż przez 8 minut. Zostaw do wystygnięcia. W naczyniu przygotuj gęste naleśnikowe ciasto z 2 jajek, szklanki mąki i ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Dodaj tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto. Dopraw solą. Zimne warzywa wymieszaj z ciastem i na rozgrzanym oleju smaż nieduże placki rumieniąc je z dwóch stron. Serwuj gorące placki z sosem pomidorowym, posypane tartym serem lub jako dodatek do gulaszowych mięs.

Facebook
Youtube