Proste Historie
Proste Historie

Ziemniaczana włoska frittata domowa

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj 750 g frytek ziemniaczanych Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osusz na papierowym ręczniku z tłuszczu. Wrzuć do miski. Dodaj 2 łyżki posiekanych pomidorów suszonych, szczyptę  bazylii, dodaj 80 g pokrojonej w cieniutkie paseczki salami. Nastaw piekarnik na 200°C. W oddzielnej miseczce wymieszaj 5 jajek z 3 łyżkami startego sera żółtego ostrego, solą i pieprzem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Obie miski wymieszaj razem i wyłóż na blaszkę 1 cm placek. Piecz na złoto przez 25 minut. Serwuj danie z ogromną miską sałaty w sosie winegretowym.

Facebook
Youtube