Ziemniaki po mazursku

Składniki

  • “Mini marchewka” Proste Historie,
  • 500 g ziemniaków,
  • 1 łyżka masła,
  • 250 ml mleka,
  • 250 ml wody,
  • 3 liście laurowe,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 drobno posiekana cebula.

Sposób przygotowania

  1. Obieramy 500 g ziemniaków i kroimy w dużą kostkę.
  2. W garnku rozpuszczamy 1 łyżkę masła i dodajemy zamrożone opakowanie “Marchewki mini” Proste Historie.
  3. Po minucie dodajemy ziemniaki i zalewamy 250 ml mleka i 250 ml wody.
  4. Doprawiamy solą, wrzucamy 3 liście laurowe i gotujemy około 30 minut.
  5. Na 2 łyżkach oleju smażymy na rumiano 1 drobno posiekaną cebulę.
  6. Z warzyw wyjmujemy laurowy listek i dodajemy uprażoną cebulkę.
  7. Delikatnie mieszamy.
  8. Najlepsze jako dodatek do mielonego kotleta!

Mini MARCHEWKA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu