Proste Historie
Proste Historie

Zupa czosnkowa z golcami

Drukuj
rodzinny obiad rodzinny obiad
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny
Składniki

10 główek niobranego czosnku

4 łyżki oleju

1 jajko

150 ml tłustej śmietany

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 śmietana 




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

10 główek nieobranego czosnku przekrój na pół tak aby ząbki się trzymały razem. Włóż do miski, polej 4 łyżkami oleju, lekko posól. Wyłóż na papier do pieczenia, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 30 minut. Wyjmij ostudzony czosnek z łupiny, wrzuć do wysokiego naczynia, dodaj 1 jajko, 150 ml tłustej śmietany, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Całość zmiksuj. Przygotuj Kartoflankę kociewską z golcami Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, mieszając dodaj czosnkową śmietanę. Gotuj dodatkowe 3 minuty i podaj na talerzach. Smacznego!

Facebook
Youtube