Proste Historie
Proste Historie

Zupa grochowa na ostro

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Posiekaj w drobną kostkę 2 średnie cebule. W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju i wrzuć cebulę. Zrumień na złoto mieszając na średnim ogniu przez 5 minut. 150 g pikantnej kiełbasy węgierskiej lub hiszpańskiej chorizo pokrój w grubsze plastry i dodaj do cebuli. Smaż przez 3 minuty. Dodaj zamrożone warzywa z zupy Grochówka z wędzonką Proste Historie i podlej całość 1,5 l bulionu mięsnego. Wrzuć 2 posiekane ząbki czosnku, przyprawy z saszetki dołączonej do opakowania i posól. Gotuj 20 minut. Dodaj 400 g pomidorów pelati z puszki i 1 łyżeczkę papryki. Trzymaj na ogniu pod przykryciem 10 minut. Dopraw solą, ½ łyżeczki cukru i świeżo mielonym pieprzem. Zupa idealna na rozgrzewkę i bardzo pożywna!

Facebook
Youtube