Zupa kalafiorowa z krewetkami

Składniki

  • “Zupa kalafiorowa z koperkiem” Proste Historie,
  • 200 g krewetek koktajlowych,
  • sok z cytryny,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 płaska łyżeczka curry,
  • śmietana.

Sposób przygotowania

  1. Rozmroź 200 g krewetek koktajlowych.
  2. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut do lodówki.
  3. Przygotuj zupę Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i wrzuć krewetki.
  5. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i trzymaj na ogniu 2 minuty.
  6. Zawartość patelni przerzuć do gotującej się wody, dodaj 1 płaską łyżeczkę curry.
  7. Podgotuj przez 3 minuty.
  8. Serwuj z dodatkiem śmietany.

ZUPA KALAFIOROWA z koperkiem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu