Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE z serem

          Opis

          Knedle z serem to apetyczne danie, któremu nie sposób się oprzeć. Sprężyste kuleczki ziemniaczane skrywają w sobie słodki twaróg, którego delikatna konsystencja zadowoli nawet najbardziej wymagające gusta. Prostota smaku, prostota przygotowania – taka to pyszna historia!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (62%), woda, cukier, kasza manna (z pszenicy), skrobia modyfikowana, sól, aromat.

          Mogą zawierać seler i soję. Zawartość nadzienia: 20%

           Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna  739 kJ / 174 kcal 1663 kJ / 393 kcal   20%
           Tłuszcz  1,2 g 2,7 g  4%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,5 g 1,1 g  6%
           Węglowodany  36 g 81 g   31%
           w tym cukry  2,9 g 6,5 g  7%
           Białko  4,5 g  10 g  20%
           Sól  0,58 g 1,3 g  22%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 6-7 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane