Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierogi po kaszubsku z kaszanką z Kaszub

          Opis

          Kaszuby słyną nie tylko z pięknych krajobrazów, ale także z wyśmienitej kuchni. Zainspirowani regionalnymi smakami, proponujemy… pierogi z kaszanką. Brzmi ciekawie? Pewnie, że tak, ale najważniejsze, że to danie jest po postu smaczne!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: kaszanka wieprzowa (56%)(woda, mięso wieprzowe, kasza jęczmienna (zawiera gluten), tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, wątroba wieprzowa, białko wieprzowe (hemoglobina), sól, cebula, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat naturalny), cebula (28%), cebula smażona (13%)(cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól),  bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz czarny.
          Produkt może zawierać mleko, soję, seler i gorczycę. Zawartość nadzienia: 40%
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 200 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 903 kJ / 216 kcal 1806 kJ / 432 kcal 22%
          Tłuszcz 5,7 g 11 g 16%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g 4,0 g 20%
          Węglowodany 34 g 68 g 25%
          w tym cukry 1,3 g 2,6 g 3%
          Białko 5,5 g 11 g 22%
          Sól 1,1 g 2,2 g 37%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          2 Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak, jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Produkty powiązane