Opis
Bory, zamki, piękne jeziora… Kociewie to niezwykły region, który warto odkrywać na wiele sposobów. Co powiesz na małą podróż kulinarną, inspirowaną lokalną kuchnią? Propozycja na dziś: pierogi z kiełbasą kociewską!
Produkt głęboko mrożony.
Bory, zamki, piękne jeziora… Kociewie to niezwykły region, który warto odkrywać na wiele sposobów. Co powiesz na małą podróż kulinarną, inspirowaną lokalną kuchnią? Propozycja na dziś: pierogi z kiełbasą kociewską!
Produkt głęboko mrożony.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 200 g | % RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 875 kJ / 209 kcal | 1750 kJ / 418 kcal | 21% |
Tłuszcz | 6,3 g | 13 g | 19% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g | 5 g | 25% |
Węglowodany | 29 g | 58 g | 32% |
w tym cukry | 0,6 g | 1,2 g | 1% |
Białko | 8 g | 16 g | 32% |
Sól | 0,72 g | 1,4 g | 23% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
1 | Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. |
2 | Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. |
3 | Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak, jak lubisz. Udekoruj je gałązką świeżego majeranku. |