Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierogi premium z kaczką

          Opis

          Doceniasz jakość? Świetnie! Bo właśnie z wyszukanych składników stworzyliśmy pyszne, a jednocześnie wykwintne danie. Przed Tobą pierogi, które cechuje prosty skład i delikatne ciasto pełne smakowitego mięsa kaczki. Do tego suszona śliwka i żurawina, jabłko, cebulka i aromatyczne przyprawy. Pierogi w jakości premium, teraz także w wersji chłodzonej – polecamy!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Gramatura: 360 g netto.

          Składniki:  ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso z kaczki (43 %), jabłka (19 %), tłuszcz wieprzowy, cebula, śliwki suszone (4 %), żurawina suszona (3 %)(żurawina, cukier, olej słonecznikowy), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), czosnek, sól, przyprawy.
          Produkt może zawierać mleko, seler, soję i gorczycę.
          Zawartość nadzienia: 40 %.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 953 kJ / 228 kcal
          Tłuszcz 6,8 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g
          Węglowodany 32 g
          w tym cukry 2,9 g
          Białko 8,2 g
          Sól 0,98 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Produkty powiązane

          Ciekawostki produktowe