Opis
Doceniasz jakość? Świetnie! Bo właśnie z wyszukanych składników stworzyliśmy pyszne, a jednocześnie wykwintne danie. Przed Tobą pierogi, które cechuje prosty skład i delikatne ciasto pełne wybornego i kruchego mięsa z szynki. Do tego smażona cebulka, warzywa, a całość doprawiona subtelną nutą czosnku. Pierogi w jakości premium, teraz także w wersji chłodzonej – polecamy!
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Gramatura: 360 g netto.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso z szynki wieprzowej (71 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, czosnek (0,7 %), sól.
Produkt może zawierać mleko, soję i gorczycę.
Zawartość nadzienia: 40 %.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
919 kJ / 220 kcal |
Tłuszcz |
7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,7 g |
Węglowodany |
28 g |
w tym cukry |
0,8 g |
Białko |
8,8 g |
Sól |
0,53 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |