Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierogi premium z szynką

          Opis

          Doceniasz jakość? Świetnie! Bo właśnie z wyszukanych składników stworzyliśmy pyszne, a jednocześnie wykwintne danie. Przed Tobą pierogi, które cechuje prosty skład i delikatne ciasto pełne wybornego i kruchego mięsa z szynki. Do tego smażona cebulka, warzywa, a całość doprawiona subtelną nutą czosnku. Pierogi w jakości premium, teraz także w wersji chłodzonej – polecamy!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Gramatura: 360 g netto.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso z szynki wieprzowej (71 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, czosnek (0,7 %), sól.

          Produkt może zawierać mleko, soję i gorczycę.

          Zawartość nadzienia: 40 %.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 919 kJ / 220 kcal
          Tłuszcz 7,5 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
          Węglowodany 28 g
          w tym cukry 0,8 g
          Białko 8,8 g
          Sól 0,53 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Produkty powiązane

          Ciekawostki produktowe