Opis
Doceniasz jakość? Świetnie! Bo właśnie z wyszukanych składników stworzyliśmy pyszne, a jednocześnie wykwintne danie. Przed Tobą pierogi, które cechuje prosty skład i delikatne ciasto pełne szlachetnej wołowiny, doprawionej subtelnie rozmarynem oraz smażoną cebulką. Pierogi w jakości premium, teraz także w wersji chłodzonej – polecamy!
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Gramatura: 360 g netto.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso wołowe (73 %), woda, cebula, mieszanka przyprawowa (czosnek, papryka ostra, pieprz czarny, sól, marchew, pasternak, cebula, korzeń pietruszki, koper, papryka słodka, kurkuma), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia, rozmaryn (0,16 %). Produkt może zawierać mleko, seler, soję i gorczycę.
Zawartość nadzienia: 40 %.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
883 kJ / 211 kcal |
Tłuszcz |
7,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,5 g |
Węglowodany |
28 g |
w tym cukry |
0,6 g |
Białko |
8,4 g |
Sól |
0,83 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |