Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z mozzarellą i cheddarem

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
          • Połączenie delikatnej mozzarelli i wyrazistego cheddara,
          • Pizza posypana delikatnie suszoną bazylią.

          Gramatura: 300 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (38%), przetarte pomidory, ser cheddar (19%), cukier, oliwa z oliwek (2%), skrobia, sól, przyprawy, ekstrakt papryki słodkiej, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 924 kJ / 221 kcal 1386 kJ / 332 kcal 17%
          Tłuszcz 7,1 g 11 g 16%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g 5,4 g 27%
          Węglowodany 27 g 41 g 16%
          w tym cukry 3,7 g 5,6 g 6%
          Białko 11 g 17 g 34%
          Sól 1,2 g 1,8 g 30%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 300 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane