Tłuczone pyry na masełku ze szpinakiem, czosnkiem i śmietaną
Składniki
- “Tłuczone pyry na maśle” Proste Historie
- Olej słonecznikowy – 4 łyżki
- 3 ząbki czosnku
- 200 g świeżych liści szpinaku
- 1 cytryna (lub skórka z cytryny)
- 4 łyżki śmietanki 36%
- sól, pieprz, przyprawy
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju słonecznikowego.
- Dodaj 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i wrzuć 200g świeżych liści szpinaku.
- Dopraw solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki otartej skórki ze sparzonej cytryny. Smaż przez 3 minuty.
- Przygotuj tłuczone pyry na maśle Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Gorące energicznie wymieszaj z ciepłym szpinakiem i 4 łyżkami śmietanki 36%.
- Gotowe puree ziemniaczane może stanowić idealny i zdrowy dodatek np. do smażonego jajka lub dań głównych z mięsem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Tłuczone pyry na masełku ze szpinakiem, czosnkiem i śmietaną
Do gorących tłuczonych pyr na masełku dodaj podsmażony z czosnkiem świeży szpinak i słodką śmietanę