Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z pieczarkami

          Opis

          Chrupiąca bagietka oraz bogactwo pieczarek i sera to początek historii naszej zapiekanki. To smak jak za dawnych lat, który możesz rozwinąć, dodając własne, smaczne zakończenia.

          Gramatura: 255 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), sól, drożdże, słód jęczmienny, ziarno jęczmienia, cukier, glukoza, mąka sojowa, mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: pieczarki (67 %), ser mozzarella (27 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), przyprawy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól.

          Produkt może zawierać seler, gorczycę, jaja.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 827 kJ / 198 kcal
          Tłuszcz 7,1 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
          Węglowodany 25 g
          w tym cukry 1,7 g
          Białko 7,8 g
          Sól 0,91 g

          1 Zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na środkowym ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i z włączoną funkcją termoobiegu. Piec przez około 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia bagietki.
          2 W przypadku piekarnika bez funkcji termoobiegu piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 10-12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane