Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          BARSZCZ UKRAIŃSKI

          Opis

          Barszcz ukraiński to idealna propozycja na lekki i sycący obiad. Pełen różnorodnych warzyw, m.in. pomidora, fasoli białej i kapusty, zachwyca słodko-kwaskowymi nutami. Podany ze świeżym koperkiem lub pietruszką, podbije podniebienia niebanalnym smakiem i aromatem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: buraki (50%), warzywa w zmiennych proporcjach 50% (pomidor, marchew,
          fasola biała, kapusta biała, seler, cebula).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna265 kJ / 63 kcal402 kJ / 95 kcal5%
          Tłuszcz0,3 g0,5 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,05 g0,08 g<1%
          Węglowodany9,7 g14,6 g6%
          w tym cukry3,9 g5,9 g7%
          Białko3,5 g5,3 g11%
          Sól0,11 g0,17 g3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Barszcz ukraiński wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3Zupę możesz zakwasić octem lub cytryną.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane