Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          BARSZCZ UKRAIŃSKI

          Opis

          Barszcz ukraiński to idealna propozycja na lekki i sycący obiad. Pełen różnorodnych warzyw, m.in. pomidora, fasoli białej i kapusty, zachwyca słodko-kwaskowymi nutami. Podany ze świeżym koperkiem lub pietruszką, podbije podniebienia niebanalnym smakiem i aromatem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

          Składniki: buraki czerwone (49 %), pomidory, marchew, fasola biała, kapusta biała (7 %), seler, cebula, mieszanka przyprawowa w saszetce (1 %) (sól, cebula, czosnek, majeranek (15 %), olej rzepakowy).

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 265 kJ / 63 kcal 402 kJ / 95 kcal 5%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
          Węglowodany 9,7 g 14,6 g 6%
          w tym cukry 3,9 g 5,9 g 7%
          Białko 3,5 g 5,3 g 11%
          Sól 0,11 g 0,17 g 3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Barszcz ukraiński wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Zupę możesz zakwasić octem lub cytryną.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane