Proste Historie
Pizza po kaszubsku z kabanosem i kiszonym ogórkiem
BISTRO Pizza

Pizza po kaszubsku z kabanosem i kiszonym ogórkiem

 

Gramatura: 400 g netto.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: śmietana (śmietanka, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella, ser gouda, kiełbasa wieprzowa kabanos (11%)(mięso wieprzowe, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, kminek, pieprz, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; osłonki kolagenowe), ogórki kiszone (11%)(ogórki, woda, sól, przyprawy: koper, czosnek, chrzan), cebula, papryka, woda, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), mięso wieprzowe (2%), mięso wołowe (1%), olej rzepakowy, przyprawy, serwatka w proszku, skrobie modyfikowane, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, odtłuszczona mąka sojowa, sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny.

Produkt może zawierać jaja, seler, ryby.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 1/2 pizzy  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna 961 kJ / 230 kcal 1922 kJ / 460 kcal  23%
 Tłuszcz 10 g 20 g 29%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g 7,4 g 37%
 Węglowodany 24 g 48 g 18%
 w tym cukry 1,4 g 2,8 g 3%
 Białko 9,1 g 18 g 36%
 Sól 1,2 g 2,4 g 40%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

1

Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.

2

Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube