Proste Historie
Pizza po śląsku z białą kiełbasą i chrzanem
BISTRO Pizza

Pizza po śląsku z białą kiełbasą i chrzanem

 

Gramatura: 385 g netto.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: śmietana (24%)(śmietanka, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; kultury bakterii mlekowych), kiełbasa biała parzona (18%)(mięso wieprzowe, sól, przyprawy (pieprz, czosnek, majeranek), osłonka: jelita wieprzowe), ser mozzarella, ser gouda, boczek wieprzowy wędzony (9%)(boczek wieprzowy, sól, ekstrakty przypraw), cebula, chrzan tarty (5%)(korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), woda, olej rzepakowy, serwatka w proszku, skrobie modyfikowane, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, przyprawy, sól.

Produkt może zawierać soję, gorczycę, jaja, seler, ryby

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 1/2 pizzy  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna 985 kJ / 236 kcal 1896 kJ / 454 kcal 23%
 Tłuszcz 11 g 21 g 30%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g 8,1 g 41%
 Węglowodany 24 g 46 g 18%
 w tym cukry 1,4 g 2,7 g 3%
 Białko 9,7 g 19 g 38%
 Sól 1,1 g 2,1 g 35%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 385 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

1

Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.

2

Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube