Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          BUKIET 7 WARZYW

          Opis

          Idealnie skomponowana mieszanka warzywna to prosta i pyszna odpowiedź na pytanie – co zrobić na obiad? Z mieszanką marchwi, kalafiora, fasoli szparagowej, groszku zielonego, pora, selera i pietruszki, można wyczarować tradycyjną zupę warzywną na bulionie, super sałatkę albo danie jednogarnkowe.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa,
          groszek zielony, por, seler, pietruszka.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna150 kJ / 36 kcal339 kJ / 81 kcal4%
          Tłuszcz0,3 g0,7 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,05 g0,11 g1%
          Węglowodany4,3 g9,7 g4%
          w tym cukry1,4 g3,2 g4%
          Białko2,2 g5,0 g10%
          Sól0,09 g0,20 g3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Bukiet 7 warzyw wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.
          2Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15 minut, do miękkości warzyw. Po ugotowaniu odcedź.
          3Gotowe warzywa polej roztopionym masłem i posyp posiekaną natką pietruszki lub ziołami.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane