Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Chrupiący KALAFIOR

          Opis

          Chrupiący kalafior to lekki i dietetyczny dodatek do dań głównych, zup warzywnych i zup kremów. Ma delikatny, ale charakterystyczny smak i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Można go opiekać, gotować i dodawać do potraw duszonych – za każdym razem smakuje rewelacyjnie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: różyczki kalafiora (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna102 kJ / 24 kcal153 kJ / 37 kcal2%
          Tłuszcz0,2 g0,3 g<1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,03 g0,05 g<1%
          Węglowodany2,3 g3,5 g1%
          w tym cukry0,2 g0,3 g<1%
          Białko2,2 g3,3 g7%
          Sól0,05 g0,08 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Kalafior wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2Następnie kalafior delikatnie przemieszaj, aby nie przylegał do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Po ugotowaniu odcedź.
          3Gotowy kalafior możesz polać roztopionym masłem z bułką tartą.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane