Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          CZĄSTKI ZIEMNIACZANE ze skórką

          Opis

          Krucha, chrupiąca skórka i miękkie, delikatne wnętrze – takiemu połączeniu nie można się oprzeć… Możesz skomponować je z mięsem i sałatą, możesz maczać je w dipie ziołowo-czosnkowym. Z tym produktem kulinarna kreatywność nie ma granic!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki, olej słonecznikowy.
          Produkt może zawierać seler.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna456 kJ / 108 kcal 5%
           Tłuszcz2,3 g 3%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g 2%
           Węglowodany18,7 g 7%
           w tym cukry0,5 g 1%
           Białko2,4 g 5%
           Sól0,05 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 600 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.

          1W piekarniku:
          Zamrożoną porcje cząstek rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piecz  około 20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia cząstki ziemniaczane kilkakrotnie przemieszaj.
          2W głębokim oleju:
          Zamrożoną porcję cząstek wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4 minut,do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
          3 Na patelni:
          Zamrożoną porcję cząstek wrzuć na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż około 10-14 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Obracaj w trakcie smażenia.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane